STEPV defensa en les Corts un model plurilingüe integrador

Aquest matí STEPV ha intervingut en la Comissió d’Educació i Cultura de les Corts Valencianes per a presentar les seues propostes sobre la Proposició de Llei per la qual es regula i promou el plurilingüisme en el sistema educatiu valencià, presentada pel grups parlamentaris Socialista, Compromís i Podem.

El Sindicat ha plantejat una trentena d’esmenes per millorar el text de la Proposició de Llei. Les propostes s’han basat en la pràctica docent de milers de professores i professors arreu del país, en les recerques i estudis d’investigadores i investigadors sobre l’educació bilingüe i plurilingüe i l’aprenentatge de llengües. Per a STEPV, l’adopció de qualsevol programa plurilingüe ha de tindre en compte que el valencià és una llengua minoritzada i el dret de tot l’alumnat a dominar, i estar capacitat per a utilitzar, oralment i per escrit, el valencià amb igualtat amb el castellà i també a ser competent en una o més llengües estrangeres en acabar els estudis obligatoris.
Durant la seua intervenció, STEPV ha destacat els aspectes següents per tal d’aconseguir aquest objectiu:
– la potenciació del valencià tot convertint-lo en el nucli organitzador del currículum, i el foment de la seua normalització en l’ús social, administratiu i acadèmic en tots els centres i en el conjunt del sistema educatiu.
– en les comarques castellanoparlants s’ha de garantir que tot l’alumnat acabe els seus estudis dominant tant el castellà com el valencià. Per a aconseguir-ho, cal una planificació lingüística que incloga, entre altres mesures: plans específics de formació de professorat, reducció de ràtios, elaboració de materials curriculars específics, augment de la dotació de professorat de valencià i derogació de la norma que manté la figura extemporània de les exempcions per poder garantir el dret de l’alumnat a estudiar el valencià.

més

Esta entrada fue publicada en Notícias/Noticias/Nouvelles/News. Guarda el enlace permanente.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *