Els docents de les Illes Balears presents al Fòrum mundial de l’Educació

La “delegació verda” de les Illes, present al Fòrum Mundial de l’Educació (FME) i al Fòrum Social Mundial, formada per l’STEI, la Plataforma Crida i l’Assemblea de Docents, va ser rebuda per part del ministre de la Presidència, Gilberto Carvahlo, i el governador de l’estat, Tarso Genro, amb motiu de l’inici del Fòrum Social Temàtic que es fa aquesta ciutat fins al proper 26 de gener. El ministre de la Presidència va conversar amb la delegació illenca per a poder conèixer de primera mà la lluita dels docents de les Illes Balears.

El Fòrum Social Temàtic, “Crisi capitalista, democràcia, justícia social i ambiental”, és un espai obert de trobada per a l’aprofundiment, la reflexió, el debat democràtic d’idees, la formulació de propostes, l’intercanvi d’experiències i l’articulació d’accions que s’oposin al neoliberalisme i al domini del món pel capital i qualsevol casta d’imperialisme.

El secretari general de l’STEI, Gabriel Caldentey, va parlar amb el ministre de la Presidència del Brasil, Gilberto Carvalho, i li ha explicà que el conflicte educatiu de les Illes Balears ha estat generat per polítiques neoliberals de retallades socials, amb atacs a l’ensenyament en català i a la llibertat d’expressió, com és el cas de la Llei de símbols, que una plataforma unitària ha denunciat davant la Comissió de Drets Humans de l’ONU.

L’STEI també ha participat en un acte organitzat per les centrals sindicals brasileres – CUT, UGT i CTB – en què ha explicat els efectes de les polítiques neoliberals i la vaga de l’ensenyament de les Illes Balears, amb la lluita unitària de tota la comunitat educativa.  Els ajustos, les retallades, el TIL -una norma contra la llengua catalana – la Llei de símbols que va en contra de la llibertat de càtedra i d’expressió del professorat, són concrecions de totes aquestes polítiques antisocials que allí s’han exposat.

Esta entrada fue publicada en Notícias/Noticias/Nouvelles/News. Guarda el enlace permanente.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *