Seminari Ítaca d’Educació Crítica (SIEC) M A N I F E S T

Estem vivint atacs molt importants a l’educació pública i un  intent d’imposar les normes del neoliberalisme en el sector educatiu. Les retallades, la LEC i la LOMCE van totes en aquesta mateixa direcció, amb uns objectius molt clars: desmantellar el sistema públic d’educació; privatitzar, o convertir l’educació en negoci; barrar el pas a la igualtat d’oportunitats; convertir el dret a l’educació per a tothom amb una inversió individual per aquells que s’ho puguin pagar; impossibilitar la democràcia en els centres educatius; precaritzar les treballadores de l’educació i imposar els valor neoliberals a l’educació (competitivitat, individualisme, acceptació de la desigualtat, sexisme, religió…).

Estem en total desacord amb aquest enfocament i amb una política educativa que no té en compte l’educació integral de l’alumnat, sinó particulars interessos ideològics que exclouen amplis sectors de la societat, i, entenem que cal crear grups d’estudi, de reflexió i d’activitats des d’una perspectiva crítica.

Estem en contra la privatització i la mercantilització de l’educació. Partim de la base que l’educació és un dret de tota la ciutadania i que l’Administració té l’obligació d’oferir, en igualtat de condicions per a tot l’alumnat, una educació pública, de gestió pública i comunitària, que afavoreixi la igualtat d’oportunitats i sigui compensadora de la desigualtat social.

més

Esta entrada fue publicada en Uncategorized. Guarda el enlace permanente.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *