Dóna un colp de mà per la dignitat de l’ensenyament

Darrerament, assistim a una sèrie d’atacs al professorat i a la tasca docent que són inadmissibles. Des d’alguns mitjans i institucions se’ns acusa de treballar poc. La reducció de personal reforça el missatge que amb menys professorat la qualitat de l’ensenyament no es ressentirà.

Són excuses per a justificar les retallades en un dels pilars bàsics de la societat del benestar com és l’ensenyament públic, mentre s’avança en la privatització de l’educació mitjançant l’increment de concerts, la cessió de sòl públic o la subvenció fiscal a l’ensenyament privat. Des de STEPV no estem disposats a consentir aquestes agressions i volem donar a conéixer al conjunt de la societat quina és la feina real que fa el professorat, quins són els seus projectes, il·lusions i dedicació. I mostrar en quines condicions treballem i què caldria fer per a millorar la situació de l’ensenyament. Cal contrarestar aquesta campanya de descrèdit social que pateix el professorat amb una altra campanya que arribe al màxim nombre de gent possible, en què el protagonista siga el professorat i la tasca docent. Donar a conéixer quines tasques portem a terme a més d’impartir classe; és a dir, dignificar, en definitiva, la nostra professió.

Ens consta que als centres valencians es fa una tasca ingent per a millorar la qualitat de l’ensenyament i del sistema educatiu. Tanmateix, ben sovint la comunitat no arriba a conéixer tot el que duen a terme i proposen els companys i companyes.

Volem invertir aquest tendència creant un espai comú per compartir experiències i conéixer els petits i els grans èxits del professorat valencià en l’assoliment de l’excel·lència educativa. Per això, us demanem la vostra participació activa, tant en el fòrum que hem obert, com en les xarxes socials (facebook i twitter). Volem que expliqueu les vostres experiències, les vostres tasques quotidianes més enllà de l’horari lectiu o de les guàrdies, els vostres projectes per a millorar la qualitat educativa, la formació que adquiriu, les activitats extraescolars, les hores que dediqueu al vostre alumnat fora de l’aula… Perquè el desconeixement del que portem a cap origina prejuís contra el nostre treball, et demanem que ens dónes un colp de mà per la dignitat de l’ensenyament. Ajuda’ns a explicar la riquesa, la complexitat, la dificultat i la qualitat que comporta la nostra tasca com a docents.

http://www.intersindical.org/stepv/professorat/professorat.html

Esta entrada fue publicada en Notícias/Noticias/Nouvelles/News, video_imagen. Guarda el enlace permanente.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *