Qui vol ser directora? Les dones són majoria a les aules, però no als despatxos

Saray Marqués    Diari de l’Educació

“L’escola no és un ens abstracte. Com al conjunt de la societat, encara li queda molt camí per recórrer perquè la igualtat de drets d’homes i dones sigui veritat. Un amic em deia que no podia ser el mateix pensar amb els peus sobre vuit centímetres de taló d’agulla que descansant sobre un 44 ample especial…”, fa broma la directora Lola Urbano, directora de l’escola Tomás de Ybarra de Tomares, de Sevilla.

Potser sense adonar-se’n, l’últim informe de l’OCDE, Education at a glance 2016, posa el focus en dones que, com ella, han arribat a ser líders dels seus centres escolars. Per què elles sí? Per què tantes altres no? Són necessàries polítiques a l’estil de les que s’han posat en marxa en alguns països de la UE, com Holanda i Irlanda, per formar dones per exercir càrrecs de responsabilitat?

Més

Esta entrada fue publicada en Artigos/Artículos/Articles. Guarda el enlace permanente.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *