Fòrum Social Mundial de les Economies Transformadores (FSMET)

castellano    català   english     francais

Un espai de debat, de construir ponts i per donar a conèixer les economies transformadores

El Fòrum Social Mundial de les Economies Transformadores (FSMET) es celebrarà del 25 al 28 de juny del 2020.

El Fòrum Social Mundial de les Economies Transformadores (FSMET) vol ser un procés de confluència de les economies que són una alternativa real al capitalisme . Per tant, el principal objectiu d’aquest procés és acostar moviments socials i iniciatives que comparteixin la voluntat de posar al centre de l’economia les persones i el medi ambient, i d’acabar amb l’economia basada en l’extracció, el creixement, la competitivitat i el mercat, i que lluitin per caminar cap a societats resilients i col·laboratives que construeixin i reforcin aliances i accions estratègiques a base de treballar juntes.

La finalitat de teixir aquesta confluència és construir juntes una agenda global inclusiva per reivindicar l’altra món que ja existeix!

Som conscients que les dinàmiques de poder i privilegi també estan presents en les economies transformadores, per això volem assegurar una mirada atenta que asseguri la diversitat dels subjectes que participen d’aquest procés.

El FSMET és un Fòrum temàtic que s’engloba dins del Fòrum Social Mundial (FSM). El primer FSM es va celebrar del 31 de gener al 5 de febrer del 2001 a Puerto Alegre (Brasil) i va reunir a més de 12.000 persones. Des de llavors, s’han realitzat setze edicions, i s’ha celebrat a diferents països com l’Índia, Kènia, Senegal, Tunisia o Canadà. El FSM reuneix a milers de persones de moviments de la societat civil que s’oposen al neoliberalisme i que persegueixen ser una alternativa al actual model capitalista.

Seguint l’esperit dels Fòrums Socials Mundials, volem traslladar els objectius dels moviments socials de base a les administracions públiques (sobretot a nivell municipal i regional), amb la perspectiva de construir polítiques públiques que fomentin formes més humanes d’entendre l’economia. També volem apropar el treball que es fa a les universitats i centres de recerca en l’àmbit de les economies transformadores. Per això, s’inclouran dos eixos transversals: de polítiques públiques i de formació i investigació, que treballaran de manera articulada amb la resta dels eixos.

La decisió d’emprendre aquest procés a Barcelona no és casual: Catalunya és un referent mundial del cooperativisme i l’economia solidària, amb una història marcada per les lluites socials. Un cop més, el país destacarà en l’escena mundial pel seu compromís social i la seva voluntat de construir un món millor

més informació

Esta entrada fue publicada en Uncategorized. Guarda el enlace permanente.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *