STEPV, USTEC i STEI llancen una revista conjunta per dignificar la labor del professorat

‘L’ofici de mestr@: entre el compromís i la repressió’ és una publicació conjunta de l’STEPV i dels sindicats amics de Catalunya (la USTEC) i les Illes Balears (l’STEI) per denunciar les pressions que rep l’escola quan no es plega als interessos del capitalisme i el neoliberalisme que dominen els discursos d’una part important de la societat actual. Una situació que s’ha viscut al llarg de la història i que, tristament, està ben vigent, no només als diferents territoris de l’Estat espanyol, sinó que arreu del món. En la revista, només en format electrònic, trobem articles que denuncien la repressió del franquisme cap a l’escola i la depuració que van patir milers de mestres que, durant la República, havien apostat per una pedagogia que havia de servir per millorar la societat mitjançant la cultura. Hi ha també un repàs de les diverses campanyes de persecució que han patit i pateixen les i els docents per determinats col·lectius de dreta o ultradreta. El professorat, en els últims anys, ha estat en el centre de la diana. La publicació naix amb una vocació global, raó per la qual s’analitza també la situació que es viu a diferents parts del planeta: a Itàlia, a Grècia, al Sàhara, a Sud-amèrica… En definitiva, un discurs conjunt que vol unir veus (i iniciatives) davant el control de l’escola (i de la societat) que les classes dominants volen realitzar.

REVISTA

L’ofici de mestr@: del compromís a la repressió (pdf)

Esta entrada fue publicada en Artigos/Artículos/Articles, Documentos. Guarda el enlace permanente.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *