Els descartats en la pedagogia de l’oprimit Article de Julio Rogero

En la relectura de “La pedagogia de l’oprimit” m’he trobat hui amb el mateix interrogant que em vaig fer la primera vegada, al principi dels anys setanta. Alhora vaig llegir “L’educació com a pràctica de la llibertat”, ajudant-me a optar per la implicació de la meua vida en l’aposta per eixa educació alliberadora. En aquells moments fixava, encara que de forma una miqueta tardana, la meua opció per inserir-me en els processos d’alliberament social i política que també es vivien al nostre país. Des de llavors, la pregunta pels oprimits, i les opcions ètiques i polítiques que comporta, han sigut una constant en la meua visió de la vida i en l’intent de mantindre un compromís amb la transformació alliberadora de la societat. Vaig entendre, i continue entenent-ho així: l’educació juga un paper central en els processos emancipatoris de tots els éssers humans. En el centenari del naixement de Paulo Freire es reaviva la mirada lectora del món per a redescobrir novament la condició d’opressors i oprimits en què se situen les nostres vides i les vides d’un comunicat molt important de la humanitat.

més… https://stepv.intersindical.org/pensades/article/els_descartats_en_la_pedagogia_de_loprimit

Artículo en castellano (PDF)
Los descartados en La pedagogía del oprimido

https://intersindical.org/stepv/docs/Article_Julio_Rogero.pdf  

Esta entrada fue publicada en Artigos/Artículos/Articles. Guarda el enlace permanente.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *